Profesyonel Baskı Beton Hizmeti İçin En Uygun Teklifi Alın.

Kütahya Baskı Beton

Baskı beton, tüm mekanlara uygulanabilmek için tasarlanmış bir zemin kaplama sistemidir. Önemli özelliklerinden birisi granit ve diğer doğal taşların tek tek döşendiği izlenimini veren bir desen oluşturularak yapılmasıdır. Dökülen beton ile aynı zaman içerisinde yüzeye kullanılmış olmasından; mukavemetlidir, aşınma ve darbelere karşı son derece dayanıklıdır, leke tutmaz. Kütahya baskı beton; farklı alternatifleri ve güzel görünümü sayesinde her geçen gün yaygınlaşmaktadır.

Kütahya Baskı Beton

Kütahya Baskı Beton

Kütahya baskı beton yapılırken kullanılan malzemelerden bahsedecek olursak; baskı beton malası, beton iç ve dış malası, yuvarlak uç baskı beton malası, sivri uç baskı beton malası, baskı beton tokmağı, baskı beton cilası ve kalıp ayırıcı tozdan bahsetmemiz gerekir.

Kütahya Baskı Beton Malası

Baskı beton malası olarak kullanılmakta olan, yüzeyi düzleştirmek maksadı ile kullanılmakta , şap işlemi sırasında gerçekleşmiş bulunan boşlukları kapatmak ve betondaki dekorasyonu daha iyi bir noktaya getirmek için gerekli geniş beton alanlarında baskı beton kalıbının değerlendirilmesi için hazır beton yüzeyi dizayn etmek gerekçesi ile kullanılır. Aynı zamanda, yüzeyin üzerinde bulunan kusurları gidermeye yardımcı olur

Kütahya Baskı Beton İç ve Dış Malası:
Esnek paslanmaz çelikten imal edilmiş ve köşeleri arasında 90 derecelik açı olan beton iç ve dış malası, kenarların yuvarlak ve pürüzsüz hale getirilmesinde kullanılır.
Yuvarlak Uç Baskı Beton Malası:
Paslanmaz çelikten ve yay çeliğinden imal edilmiş olan yuvarlak uç baskı beton malası, beton zeminlerin perdahlanmasında kullanılır.
Sivri Uç Baskı Beton Malası:
Şap ve beton düzeltme işlerinde kullanılır.
Baskı Beton Tokmağı:
Baskı Beton işlemlerinin zorlu aşamalarını kolaylaştırmak için üzere tasarlanmış olan baskı beton tokmağı, beton yüzeyde desenin daha iyi sonuç vermesini sağlamak amacıyla baskı beton kalıplarına damgalama yapılması amacıyla kullanılır.
Baskı Beton Cilası:
Kış şartlarına ve aşınmaya karşı dayanıklılık sağlamak için kullanılır. Betonun UV ışınları etkisiyle solmasını önlerken rengin arttırılmasını ve daha kolay temizlenmesini sağlar.
Kalıp Ayırıcı Toz:
Baskı beton kalıbının beton zemine yerleştirilmesinden önce beton yüzeye serpiştirilerek kalıp ile beton zeminin kolayca ayrılmasını sağlar.

BASKI BETON MALALARI VE EL MALZEMELERİ

1 Set (Bir Adeti elastiki Toplam Yedi adet ) Orijinal Poliüretan Baskılı Beton Kalıbı
1 tane – Tokmak
1 tane – Kenar Perdah Malası
2 adet – İki Metrelik Mala Sapı
1 tane – Büyük Perdah Malası
1 tane – Derz Kalemi
1 tane- Tazyikli Yıkama Makinesi
I M2 göre Baskı Beton Koruyucu maksadı ile kullanılmakta olan Parlatıcı Cila
Bahsi geçen Kütahya baskı beton malzemeleri haricinde derz kalemi, tazyikli yıkama makinesi, su pompası gibi yardımcı bazı malzemeler de gerekebilir.

Kütahya Baskı Betonun Yapım Aşamaları

Saha Çalışması:Kütahya baskı beton yapılmadan önce zemin temizlenerek uygulamaya hazır hale getirilir. Toprak açığa çıkarılır. Toprak çok yoğun ve sert olmadıkça en az 4 inçlik granül dolgu veya alt taban kullanılması uygundur. Alt taban dolgusu, kenarlara özel bir dikkat gösterilerek betonun yerleştirileceği alana yerleştirilir ve sıkıştırılır.
Şekillendirme:
Ahşap, metal veya plastikten yapılmış olan ve yüksekliği değişkenlik gösteren beton kalıplar kullanılır. Kütahya baskı beton yapımı için ahşap formlar kullanılacak, metal veya ahşap kazıklarla yerinde tutulacaktır. Formlar, betonun sertleşmesinden sonra sökülebilmeleri için vidalarla veya özel çivilerle kazıklara bağlanır. Formlar, drenaj için en makul dereceyi yakalayacak ve temiz köşeleri ortaya çıkaracak şekilde ayarlanır. Merdiven ve duvarlar da kullanılması maksadıyla özel şekiller ve şekillendirme seçenekleri kullanılmaktadır.
Yerleştirme:
Yerleştirilen Kütahya baskı beton harcının gereksinimlerini karşılayan sağlam bir çimento hazırlığını yapılır. Çevre koşulları nedeniyle mekanda hava sıcaklığı çok düşük ise havada karışan katkı maddelerinin en az %4’ü ölçekleme ve bozulmayı önlemeye yardımcı olmak için kullanılmalıdır. Zemin baskı betonlar için 4 inçlik taşlar kullanılır. Harç, kamyon içerisinde arzu edilen kıvama getirildikten sonra daha önceden hazırlanmış temele dökülür. Islak betonun üst kenarına ulaşana kadar temel dökme işlemini sürdürülür. Harcın dökülmesi esnasında, kürek ve benzeri araç kullanarak, temele dökülen beton harcınının, boşluk kalmayacak şekilde zemindeki düzenlenmesi yapılır. Hiç bir yerde boşluk veya kabarcık olmadığından emin olmak için dikkatli bir inceleme yapılır.
Erken Bitirme:
Islak beton kalıplarının dökülme işleminden sonra betonun üst şap bölgesi düzenlenir. Yüzey pürüsüz bir hale getirildikten sonra, şamandıra adı verilen özel bir mala kullanılarak beton yüzdürülür. Zeminin, eklemler ve kenarları özel olarak üretilmiş olan el aletleri ile düzenleme işlemi yapılmaktadır.
Taşlama:
Eğer betona sadece kaba bir süpürge kaplaması yapılmayacaksa kayan prosedürden sonra ilave işlem gerekir. Eğer beton üzerinde pürüz bir havlu veya damgalı bir şekil isteniyorsa, çelik mala kaplaması bu işlem için kullanılmalıdır. Beton sertleşene kadar dinlendirilir. Pürüzsüz, sert ve düzgün son katı oluşturmak için çelik mala yapılır. Çelik malalama, uygulama uzmanlarının diz kapaklarıyla, yüzey boyunca patinaj yapılarak taşlama işlemi yapılır.
Bitirme
En basit bitirme türü “süpürge bitirme” olarak bilinir. Beton yüzeye özel bir süpürge uygulaması yapılmaktadır. Bunun yanı sıra ve kaba dokulu bir yüzey meydana getirmektedir. Diğer kaplamalar değerlendirildiğinde damgalı, dokulu veya pürüzsüz malalar bu işlem için ideal olarak kullanılabilmektedir.

Bu Sayfa Size Yardımcı Oldu mu?

Lütfen Sayfamızı Yıldızlara Tıklayarak Değerlendirin!

En Fazla: / 5. Değerlendirme: