Profesyonel Baskı Beton Hizmeti İçin En Uygun Teklifi Alın.

Kocaeli Baskı Beton

Baskı beton, her türlü zemine uygulanılması için tasarlanmış bir zemin kaplama sistemidir. Granit ve benzeri doğal taşlar, tek tek döşeme yapıldığı izlenimini vererek desen oluşturulur. Dökülen beton ile aynı zaman içerisinde uygulanıyor olmasından dolayı; mukavemetlidir, aşınma ve darbelere dayanıklıdır, leke tutmaz. Kocaeli baskı beton; pek çok alternatife sahiptir ve göze hitap eder, bu yüzden yaygınlığı sürekli artmaktadır.

Kocaeli Baskı Beton

Kocaeli Baskı Beton

Çoğunlukla kullanım alanları bakımından tarihi mekanların, alışveriş merkezlerinin, okulların, bahçelerin, turistik tesislerin, parkların, otoparkların ve akaryakıt istasyonlarının restoranların veya cafe zeminlerinde baskı beton faaliyetleri kullanılır. Baskı betonun kullanılma amacı, mekana dekoratif ve sağlam bir görünüm kazandırmaktır.
Kocaeli Baskı Beton yapılırken beton dökümünün öncesinde ve sonrasında kullanılan malzemeler aşağıda belirtilmiştir.

KOCAELİ BASKI BETON MALZEMELERİ:

Baskı beton kalıpları
Baskı beton renkli yüzey sertleştiricileri
Baskı beton kalıp ayırıcıları
Baskı beton cila ve vernikleri

KOCAELİ BASKI BETON MALALARI VE EL MALZEMELERİ

1 Set (Bir Adeti elastiki Toplam Yedi adet ) Orijinal Poliüretan Baskılı Beton Kalıbı
1 adet – Tokmak
1 adet – Kenar Perdah Malası
2 adet – İki Metrelik Mala Sapı
1 adet – Büyük Perdah Malası
1 adet – Derz Kalemi
1 adet- Tazyikli Yıkama Makinesi
I M2 göre Baskı Beton Koruyucu Parlatıcı Cila
Anlatılan Kocaeli Baskı Beton malzemeleri dışında su pompası gibi bazı destek malzemeleri de gerekebilir.

Kocaeli Baskı Betonun Yapım Aşamaları

Saha Çalışması:
Kocaeli baskı betonun yapılma aşamasından önce zemin temizlenerek uygulamaya hazır hale getirilir. Toprak, üzerindeki bitki ötüşü, taş, eski beton gibi objelerden arındırılarak açığa çıkarılır. Bölgede çok yoğun ve sert bir toprak olmadıkça en az 4 inçlik granül dolgu veya alt taban kullanılması uygun olur. Alt taban dolgusunun betonun yerleştirilecek olduğu bölgeye yerleştirilmesi ve sıkıştırılması işlemi gerçekleştirilir.
Şekillendirme:
Kocaeli baskı beton yapımında, özellikleri duruma göre değişen beton kalıplar kullanılır. Ahşap formlar, metal veya ahşap kazıklarla yerinde tutulur. Formlar, vidalarla veya özel çivilerle kazıklara bağlanır. Formlar, akaçlama için uygun dereceyi sağlamak ve temiz köşeleri oluşturmak üzere ayarlanır.
Yerleştirme:
Öncelikle, konulmuş olan Kocaeli baskı beton harcına uygun bir çimento için hazırlanılır. Çevre koşullarından dolayı yerleştirilme yapılacak ortamda hava sıcaklığı çok düşük ise havada karışan katkı maddelerinin en az %4’ü ölçeklenmenin ve bozulmanın önlenmesine yardımcı olmak için kullanılmalıdır. Zemin baskı betonlar için 4 inçlik taşlar kullanılır. Harcın kamyon içerisinde arzu edilen kıvama gelmesinin sağlanmasının sonrasında öncesinde hazırlanmış bulunan temele dökülür. Islak betonun üst kenarına ulaşıncaya değin temel dökme işleminin sürdürülmesi gerekir. Harcın dökülmesi esnasında beton harcınının, boşluk kalmayacak şekilde zeminde düzenlenmesi sağlanır. Hiç bir şekilde boşluk veya kabarcık olmadığından emin olunur.
Erken Bitirme:
Islak beton kalıplarının dökülme işlemleri tamamlandıktan sonra betonun üst şap bölgesi düzenlenmesi işlemine geçilir. Yüzey pürüssüzleştirilir ve beton şamandıra vasıtasıyla yüzdürülür. Zeminin, eklemleri ve düzeltilir.
Taşlama:
Eğer betona kaba bir süpürge kaplaması yapılıp bırakılmayacaksa kayan prosedürden sonra ilave işlem gereklidir. Pürüzsüz havlu veya damgalı olacaksa, çelik mala kaplama yapılması durumu oluşur. Beton, sertleşinceye değin dinlendirildikten sonra pürüzsüz, sert ve düzgün son bir kat elde etmek için çelik mala yapılır.
Bitirme:
Süpürge bitirme, en basit bitirme türüdür. Beton yüzeye süpürge çekilerek yapılır ve kaba dokulu bir yüzey elde edilir. Farklı kaplamalardan bahsedecek olursak; damgalı, dokulu veya pürüzsüz malalar kullanılabilir.

Kocaeli Baskı Beton Teknolojisinin Kimyasal Özellikleri

Çimento bazlı olan yüzey sertleştiricileri, betonun üst yüzeyinde aşınmaya dayanıklı, donma çözülme mukavemeti yüksek, dekoratif yüzeyler oluşturmak için kullanılırlar.

Temel olarak portland çimento, polimer, silika füme, pigment ve kuartz agrega karışımından oluşan çimento bazlı yüzey sertleştiricileri kullanıma hazır karışım şeklindedir.

Çimento:

Renkli yüzey sertleştirici içerisinde mevcut olan çimento çok önemlidir. Baskı Beton Renkli yüzey sertleştiricileriler kullanılarak PÇ 52.5 standartına son derece uygun bir şekilde, standartları oldukça yüksek portland çimentosu bulundurmaktadır. Bununla birlikte çimentonun üzerinde değişiklikler yapılarak daha yüksek mukavemet değerlerine çıkarılması amacıyla silikafüöe eklenir. Çimento içindeki boşluklar giderilir, dayanımı arttırılır, emicilik azaltılır.

Süper akışkanlaştırıcılar vasıtasıyla su oranı düşük düzeyde dahi olsa malzeme kolayca işlenebilmektedir. Selülozik lif katkılar sayesinde yüzey sertleştirici uygulamaların sonucu ortaya çıkan mikro çatlaklar ve kılcal çatlaklar ortadan kaldırılması sağlanır.

Renklendirme:

İnorganik pigmentler vasıtasıyla yüzey sertleştiricilerine daha dekoratif bir görünüm kazandırılabilir. Sonuçlandırılmış yüzeydeki dalgalanmaların en aza indirilmesi için bu pigmentlerin eşit miktarda ve homojen olarak karıştırılması önemlidir.

Agrega:
Yüzey sertleştiricinin özelliklerini belirleyen en önemli şey, agregadır. Yüksek kaliteli kuartz, korunt, silisyum karbür ve korozyona dayanıklı olan metalik agregaların kullanılması uygundur. Agreganın birim büyüklüğü de çok önemlidir. Niteliklere uygun olan agregaların karışımı ile elde edilen yüzey sertleştiriciler tek tip agrega ya da gelişigüzel agrega ile yapılan malzemelerden çok daha iyi sonuçlar verirler.

Bu Sayfa Size Yardımcı Oldu mu?

Lütfen Sayfamızı Yıldızlara Tıklayarak Değerlendirin!

En Fazla: / 5. Değerlendirme: